Упродовж п'яти останніх років в Android існувала небезпечна уразливість, яка ставила під загрозу особисте життя користувачів мільйонів смартфонів по всьому світу.

Експерт в області кібербезпеки компанії Positive Technology знайшов ваду в Андроїді, відкриває зловмисникам доступ до конфіденційної інформації. Втім, нічого дивного, так як Google просто не здатна протистояти вірусам.

Уразливість в Android зачепила всі мобільні пристрої під управлінням від Android 4.4 KitKat і до Android 9.0 Pie. Вона ховалася в компоненті WebView і могла використовуватися для установки шкідливих програм, а також виїмки особистих даних користувача. Це означає, що хакери могли непомітно отримувати доступ до особистої інформації користувачів, і робити це протягом декількох років. Звичайно ж, кількість Android-пристроїв вже давно перевищила 1 млрд, і всі вони могли бути зламані хакерами.

Популярні новини зараз

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Лякає своєю простотою спосіб отримання всієї особистої інформації зловмисниками – достатньо просто відкрити посилання на миттєве додаток з шкідливою функціональністю і спровокувати її перехід. Зробити це дуже просто - достатньо всього лише відправити фішингове повідомлення на електронну пошту, і вірус зробить все сам.

Нагадаємо, що в руках глави Xiaomi засікли загадковий смартфон. Повідомляється, що цей девайс отримає топовий процесор Snapdragon 855. Крім цього, апарат позбавиться від вирізу і дірок в екрані, а фронтальну камеру розмістять в самому корпусі, що дозволить збільшити площу дисплея на лицьовій панелі, а також приховати фронтальну камеру при необхідності.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu 16s вперше засвітився в мережі. Повідомляється, що девайс отримав топовий процесор, а його показники продуктивності вважаються на сьогоднішній день флагманськими. Про ціну поки говорити рано, але апарат знаходиться в сегменті флагманських смартфонів.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft показала нові ноутбуки Surface 2. І хоча зовні вони не змінилися, начинка дозволить ноутбуку набагато швидше, і обробляти набагато більше інформації. Правда, за новенький ноутбук доведеться заплатити близько 1400 доларів, що досить дорого для сучасного ноутбука, навіть для продукції Apple.