На ноутбуці часто зберігаються важливі особисті і професійні дані. Однак ми не завжди застраховані від втрати або крадіжки важливого гаджета. У подібних випадках користувачі можуть дистанційно відстежувати і видаляти важливі дані з пристрою. Дізнайтеся, що робити і як убезпечити себе.

Для того, щоб не втратити важливих даних, потрібно заздалегідь підключити функцію, щоб ви могли віддалено стерти жорсткий диск. Дана функція доступна всім користувачам Windows 10 і з її допомогою користувач зможе в разі втрати або крадіжки знайти пристрій і навіть дистанційно очистити дані.

Активуйте функцію в Windows 10 "Знайти мій пристрій"

Функція під назвою "Знайти мій пристрій" на даний момент єдина доступна в Windows 10, яка дозволяє знайти вкрадений або загублений гаджет. З її допомогою дистанційно можна не тільки заблокувати його, але і видалити всі дані.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Функція використовує GPS-координати ноутбука і таким чином знаходить місце розташування пристрою.

Як налаштувати функцію "Знайти мій пристрій"

На ноутбуці з Windows увійдіть у свій пристрій з обліковим записом Microsoft.

Зайдіть в меню "Пуск" і виберіть "Налаштування". Перейдіть в розділ "Оновлення та безпека" та натисніть "Знайти пристрій".

Після цього змініть прапорець, щоб увімкнути функцію "Знайти мій пристрій", щоб воно періодично зберігало розташування гаджета.

У разі втрати або крадіжки гаджета потрібно для початку перейти на офіційний сайт Microsoft і увійти в систему під тим же обліковим записом, яку використовували для входу на вкраденому або втрачений ноутбуці.

Далі потрібно вибрати пристрій зі списку і натиснути "Знайти мій пристрій". Після цього ви побачите карту з вказівкою місця розташування вашого пристрою. Виберіть опцію Bitlocker зі списку пристроїв.

Увімкніть BitLocker для шифрування всього диска за допомогою шифрування AES-128. Ваші дані тепер захищені, і вони будуть проглядатися тільки з ключем відновлення.

Нагадаємо, користувачі Windows 10 знову в небезпеці. Windows 10 знову підставив користувачів ПК.

Як повідомляв Знай. ua, Apple дозволить ремонтувати iPhone місцевих сервісних центрах. Apple приготувала приємний подарунок власникам iPhone.

Знай. ua писав, що Oppo Reno отримає революційну камеру. Oppo Reno отримає нову систему висувної камери.