Останні кілька років компанія Samsung "йде своїм шляхом".

В той час, як інші виробники впроваджують і поліпшують технологію розпізнавання обличчя, корейська компанія цей тренд відкидає.

Але Samsung Galaxy S10 все-таки пропонує розблокування смартфона скануванням обличчя. Чи безпечна ця фішка? Давайте розберемося.

Справа в тому, що зазвичай подібна технологія використовує інфрачервоні випромінювачі для сканування обличчя, а також іноді спеціальний сенсор для аналізу райдужної оболонки ока. Це дуже непоганий біометричний параметр, який іноді навіть краще, ніж звичайний сканер відбитків пальців.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Samsung Galaxy S10+

Але в серії Galaxy S10 Samsung вирішила перейти на технологію розблокування обличчя. Дане нововведення спирається на програмну обробку зображення, отриманого з камери для аутентифікації користувача.

В Galaxy S10 камера фотографує ваше обличчя, зберігає знімок на телефоні і потім «звіряє» при включенні екрану і розблокування.

Варто відзначити, що для операційної системи Android це давно не новина. Втім, недоліки у такої технології також є. Сканер оболонки ока або датчик відбитків пальця є більш безпечним рішенням.

Samsung Galaxy S10

До того ж, як і всі програмні системи розпізнавання лиця, система, яка використовується в Galaxy S10, може працювати некоректно, особливо якщо у вас є борода або окуляри. І це незважаючи на те, що Samsung додали в неї куди більше точок, які фіксуються при першому фото під час налаштування. Систему можна легко обдурити, якщо використовувати ваше фото або відео з вашою участю. Samsung подбав про те, що про безпеку повідомляється при налаштуванні функції.

Тому самий правильний вибір – це використання ультразвукового сканера відбитків пальців. Він відрізняється швидкою роботою, безпекою і працює навіть тоді, коли ваші пальці мокрі

Нагадаємо, Samsung Galaxy S10 з'явився на українських прилавках і відразу побив шалений рекорд

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Samsung Galaxy S10 неможливо відремонтувати: дешевше купити новий

Також Знай.ua" писав про те, що Кім Чен Ин, Бендер, Воллі: користувачі знайшли елегантне застосування камері Samsung Galaxy S10