Апарат InSight за чотири години пробурив свердловину 50 см марсіанському грунті, після чого бур наткнувся на перешкоду - великий камінь або якусь іншу щільну породу. До такого розкладу подій астрономи не були готові. Втім, є кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

Зараз інженери розраховують, яким способом продовжувати місію - почати бурити нову свердловину або спробувати зрушити камінь. В рамках місії InSight повинен пробурити свердловину глибиною до 5 м, щоб вивчити теплові потоки Марса. Однак, місія поставлена під загрозу, адже свердловина всього довжиною 50 см, замість 5 метрів. Варто зазначити, що ця місія дуже важлива для людства, адже якщо в свердловині виявиться кристали води, колонізація Марса в майбутньому стане набагато простіше. Втім, поки Маск обіцяє колонізувати Марс в найближчі 10 років, у людства є надія знайти другий будинок.

Нагадаємо, що продажі смартфона без кнопок і отворів Meizu Zero з тріском провалилися. Втім, це було очевидно, адже людство ще не готове до таких незвичайним смартфонам, вартість яких перевищує 1300$. Девайс хоч і отримав топову начинку, але ціна все ж залишається явно завищеною. Компанія повідомила, що випуск смартфона був жартом, але користувачі не особливо повірили повідомленню від глави компанії.

Популярні новини зараз

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що величезна кількість Android-приложений можуть стежити за користувачами навіть зливати дані компанії Facebook. Ми приготували цілий список додатків, які зливають ваші дані найбільшої соцмережі в світі.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi повідомила, що смартфони корпорації в майбутньому помітно подорожчає. Глава компанії повідомив, що смартфонів, дешевше 8 000 гривень більше не буде на ринку, і корпорація почне будувати репутацію виробника дорогих смартфонів.