17 лютого компанія Nike офіційно випустила в продаж кросівки Adapt BB. Це експериментальна модель: взуття самостійно шнуруєтся, за допомогою програми можна міняти посадку на нозі, а всередині вони напхані електронікою. Втім, у разі, якщо станеться системний збій, зашнурувати взуття не вийде.

Кросівки вміють збирати дані про фізичну активність і синхронізувати їх з фірмовим додатком Nike Training Club. Компанія задумувала модель як баскетбольну і розробляла її, щоб полегшити наслідки від фізичних навантажень в цьому виді спорту. Однак, любителям незвичайного взуття ця модель теж сподобалася, так що компанія почала випускати її у величезній кількості.

Під устілкою у підошві черевика, вшитий блок з електронними приладами: там розташовується тривісний гіроскоп, Bluetooth-передавач, батарея об'ємом 505 mAh з підтримкою бездротової QI-зарядки, а також мотор для зашнуровки. Механізм повністю захищений від пилу і вологи. До речі, управляються вони з допомогою програми на смартфоні, або ж за допомогою кнопок на самому взутті. Однак, купівлю потрібно заряджати кожні 20 днів.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Доречі, за кросівки доведеться заплатити 300 доларів.

Нагадаємо, що хакерам вдалося взломатьіРһопе за допомогою голосового помічника Siri. Дивно, але голосовий помічник не намагався чинити опір, і виконував усі команди, які вимагали хакери. За допомогою Siri можна зламати iPhone, і це дасть доступ до платних додатків безкоштовно.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony відмовилася від виробництва старих ігрових приставок. Мова йде про PlayStation Vita, яка так і не стала популярною серед геймерів.

Знай.uа писав, що компанія Razer відмовилася від виробництва смартфонів. Судячи з усього, смартфони виявилися непотрібними геймерам. Ті ж девайси від Xiaomi мають такі ж характеристики, але продаються в кілька разів дешевше. Саме тому компанія так і не змогла заявити про себе на ринку смартфонів.