Компанія Trend Micro, яка спеціалізується на питаннях цифровий безпеки, виявила серед магазину додатків Google Play близько трьох десятків всіляких додатків, які додають в камеру різні ефекти, в яких знаходиться шкідливий код.

Дані програми, особливо популярні у любителів робити селфи, повинні були поліпшити якість фото. Проте, користувачі додатків почали скаржитися, що на екранах почала з'являтися реклама, яку неможливо пропустити. Не виключено, що віруси крали дані користувачів, і навіть паролі від їх банківських карт.

Інші програми використали технології фішингу, щоб заволодіти персональною інформацією користувачів. У деяких випадках користувачеві дозволяють перемогти в неіснуючому конкурсі, після чого ввести різні дані, щоб мати можливість отримати приз. Це теж досить стара хитрість, яка досі користується популярністю в мережі серед зловмисників.

Популярні новини зараз

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Нагадаємо, що корейська компанія Samsung запатентувала ігровий смартфон. Крім топової начинки, він отримає гнучкий корпус, який можна складати як книжку. Серед іншого, ціна девайс буде просто величезною, і інсайдери повідомляють, що вона перевалить за 1500 доларів. Подивимося, девайс з'явиться на прилавках, або це черговий непотрібний патент компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд в черговий раз зганьбився після наїзду на Google. Повідомляється, що з-за порушень законів Росії Google зобов'язаний виплатити штраф. Однак, мова йде про суму в 500 тисяч рублів, що дуже мало для пошукача. Куди простіше заплатити невелику суму грошей, ніж дотримуватися законів Росії.

Знай.uа писав, що суд став на бік Apple в розглядах між яблучної корпорацією і Qualcomm. Нагадаємо, що продажі iPhone заборонили як в Китаї, так і в Німеччині. І все ж, суд відхилив кілька заяв про порушення чотирьох патентів. Схоже, що Apple скоро вирішить цю справу на свою користь.