Один з перших в світі гнучких смартфонів Royole FlexPai показали в дії на виставці CES 2019. Новинка обладнана гнучким 7,8-дюймовим дисплеєм, який завдяки спеціальним шарнірам можна складати навпіл. Так, це не Samsung або Xiaomi, як багато хто хотіли б припустити. Саме ця китайська компанія стала першою, хто представив прототип смартфона, який може згинатися і змінювати форму.

Під час презентації новинки на CES 2019 розробники повідомили, що основою пристрою служить передовий процесор Qualcomm Snapdragon 855, який є топовим на сьогоднішній день серед Android-смартфонів. Чіп містить вісім обчислювальних ядер Kryo 485 з тактовою частотою 1,80 ГГц до 2,84 ГГц, графічний прискорювач Adreno 640 і 4G-модем Snapdragon X24 LTE. Якщо ці назви нічого не говорять, цей чіп обійде навіть iPhone XS Max по продуктивності.

Крім того, в арсеналі Royole FlexPai – 6/8 ГБ оперативної пам'яті і твердотільний накопичувач ємністю 128/256 ГБ, також передбачений слот для карти microSD. Смартфон отримав камеру на 16 і 20 мегапікселів, GPS-приймач, акселерометр, гіроскоп, барометр, датчики освітленості і наближення, симетричний порт USB Type-C. За харчування відповідає акумуляторна батарея ємністю 3 800 міліампер годин. Втім, характеристики як у звичайного потужного смартфона, ось тільки він ще і гнучкий. Але, за ці переваги доведеться заплатити. Девайс обійдеться в 1 300 доларів.

Популярні новини зараз

Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Показати ще

Нагадаємо, що хакери винайшли нову систему злому для гаджетів від Apple. Повідомляється, що зловмисники тепер можуть дзвонити власникам iPhone від імені служби підтримки, номер якої у них записаний в книжці. За допомогою простого обману вони можуть отримати особисті дані користувачів. І хоча яблучна корпорація поки не знайшла спосіб, як усунути цю прогалину у захисті, але варто все попередити, що Apple ніколи не зажадає особисті дані користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Apple вирішила скоротити виробництво смартфонів ще на 10 відсотків. Повідомляється, що продажі смартфонів компанії падають, на відміну від їх ціни, яка залишається незмінною. Судячи з усього, заборони на продажі смартфонів у Китаї та німеччині вплинули на загальний капітал компанії.

Знай.uа писав, що в мережі показали рендери нового iPhone XI, який може отримати незвичайну камеру. З особливостей варто відзначити розташування об'єктивів основної камери у формі квадрата, а також деякі інші зміни.