SAR — показник того, скільки енергії поглинається організмом людини від радіовипромінювання смартфонів. Французи склали список найбільш випромінюваних смартфонів.

І хоча смартфони перевіряються на кількість викидів радіації, деякі смартфони явно перевищують норму, що свідчить про небезпеку.

впродовж першої половини 2018 року, було протестовано 51 моделей — 43 смартфони пройшли тест, а 8 виявилися порушниками. У таблиці вказані значення, які поглинає тіло в області талії. Варто зазначити, що 6 з порушників виправилися завдяки оновленню операційної системи. Однак, інші дві моделі вивели з продажу, і припинили випускати.

Максимально дозволений рівень SAR дорівнює 2 Вт/кг, але більшість смартфонів мають значно менші показники. З 43 моделей середнє значення становило 1.16 Вт/кг, а деякі взагалі мали 0.6 Вт/кг На щастя, рівень радіації не настільки високий, щоб нашкодити користувачеві смартфона протягом багатьох років.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Нагадаємо, що ігромани розгромили вщент приставку PlayStation Classic, яку Sony благополучно перевыпустила через кілька десятків років. Проте, все не так добре, як думали геймери: якість картинки залишає бажати кращого, самі ігри схильні до зависання, а частота оновлення кадрів в секунди знищує весь азарт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія LG зробила патент на незвичайний гнучкий смартфон. Судячи з фото, які знайшли користувачі мережі, при складанні девайса екран буде розміщуватися не всередині згину, а зовні. Таким чином пристрій позиціонує себе як смартфон, так і повноцінний планшет. До речі, вартість його буде близько 2 500 доларів, що трохи розчарує фанатів компанії.

Знай.uа писав, що компанія ASUS все ж завезла ігровий смартфон ROG Phone в Україні. Тепер кожен бажаючий може придбати цей пристрій. Однак, він обійдеться в 26 тисяч гривень. З іншого ж боку, це один з найбільш потужний смартфонів на ринку.