Віце-президент Microsoft з розробки голосового помічника Cortana Хав'єр Солтеро (Javier Soltero) залишає компанію.

Солтеро працював в Microsoft з 2014 року. Крім розробки голосового помічника Cortana, Солтеро створив почтовій сервіс для Android і iOS. Голосовий помічник Cortana інтегрований в Windows 10, проте особливою популярністю не користується через його непотрібність і марність. Куди простіше ввести команду, ніж у голос її проговорити асистентові, який не завжди коректно розуміє команди користувача.

За даними Microsoft, аудиторія Cortana становить понад 150 млн користувачів, включаючи Windows 10, Android, iOS і Xbox. Для порівняння Google Assistant встановлений на більш ніж 400 млн пристроїв, у Siri від Apple є понад 500 млн активних користувачів по всьому світу, а у Alexa від Amazon – понад 50 млн. Подивимося, хто займеться подальшим розвитком неоднозначного асистента.

Хоча Microsoft залишається світовим лідером в області штучного інтелекту і обробки природної мови, йому поки не вдалося істотно збільшити аудиторію Cortana. Всьому виною погана інтеграція в систему, оскільки користуватися пристроями можна набагато простіше і без втручання асистента.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Нагадаємо, що впро час розбирання нового iPad Pro 2018 від Apple експерти виявили величезну кількість магнітів. Як вдалося з'ясувати, девайсі їх близько 90 штук, і вони не просто так розташовані під дисплеєм. За допомогою них можна робити купу нових функцій, які раніше були недоступні у його попередників.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий китайський флагман Huawei Mate 20 Pro, який обійдеться покупцеві в 30 тисяч гривень перевірили на ремонтопридатність. Варто відзначити модульні компоненти, які можна замінити в будь-якому сервісному центрі, а також батарея, яка з легкістю знімається навіть у кустарних умовах. Однак, експерти поставили йому оцінку 4 з 10 за дисплея з клеєм, і величезної кількості шлейфів.

Знай.uа писав, що у мережі з'явився фейковий сайт з нібито инсталятором популярного браузера Google Chrome.