Дослідники з Університету технологій у Тампере (Фінляндія) і Гаванського технологічного університету (Куба) виявили вразливість в Intel Skylake і Kaby Lake. Як виявилося, нові процесори від корпорації Intel не такі вже й надійні, і їх уразливість може допомогти зловмиснику зламати ваш ПК. Вона називається PortSmash і, схоже, є у всіх чіпах з одночасною багатопоточністю (SMT/Hyper-Threading).

Суть в тому, що у випадку з Hyper-Threading один фізичний процесор або ядро ОС показано як два. Таким чином хакери можуть зламати пк, і отримати доступ до особистих даних компанії.

На GitHub доступний код експлойта, який використовує цю уразливість в криптографічної бібліотеки OpenSSL на ОС Ubuntu 18.04. Зазначимо також, що в оновленнях OpenSSL 1.1.0 i і 1.1.1 пролом вже прибрана. При цьому розробники поки не уточнюють всіх технічних аспектів, тому складно зрозуміти, чи є вразливість чисто апаратної або програмної. Будемо сподіватися, що така помилка більше не повториться, оскільки під загрозою злому були мільйони користувачів ПК.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Нагадаємо, що корпорація Apple більше не буде називати точні цифри продажів своїх девайсів. Якщо раніше інвестори могли бачити кількість проданих девайсів, то тепер їм доведеться покладатися тільки на слова яблучної корпорації. Приміром, навіть Samsung вже протягом кількох років не вказує цифри у своїй статистиці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий аналітик і інсайдер, передбачення якого часто збуваються повідомив з приводу нових iPhone, які покажуть вже в 2019 році. Швидше за все, наступного року світ побачить цілих три нових смартфона, і один з них кардинально відрізняється дисплеєм від інших. Також сканер особи отримає велике оновлення, що допоможе захистити смартфон ще краще.

Знай.uа писав, що Роскомнагляд збирається оштрафувати корпорацію Google. Повідомляється, що найбільший пошуковик не виконав вимог Роскомнадзора.