Розділ Apple вважає, що персональні дані користувачів використовують заради збільшення прибутку. Генеральний директор Apple Тім Кук закликав уряд США прийняти комплексний закон про захист персональних даних, аналогічний GDPR, як у травні цього року зробив Євросоюз, повідомив Reuters. Таким чином яблучна корпорація хоче перешкодити стороннім компаніям отримувати прибуток за рахунок зібраної інформації про користувачів.

Глава Apple вважає, що IT-компанії “озброїлися” персональними даними користувачів, наприклад, військових, і використовують їх проти самих власників, щоб збільшити власний прибуток. Навіть нешкідливі дані користувачів збираються, а потім продаються. Приміром, рекламщикам, які використовують таргетингову рекламу для користувачів мережі.

Він разом з Apple цілком підтримує ідею прийняття в США закону про захист персональних даних, чого не скажеш про чолі соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга, який із задоволенням зливав дані мільйонів користувачів стороннім компаніям, що і підірвало довіру користувачів до компанії. Останній заявив, що користувачі усвідомлюють, що за можливість безкоштовно користуватися соцмережею вони платять “ціну” у вигляді переглядів реклами.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Показати ще

“Замість того, щоб стягувати плату з користувачів, ми виставляємо рахунок рекламодавців за показ реклами”, – заявив Цукерберг.

Нагадаємо, що мільйони фанатів досі чекають виходу третьої частини Half-life. З моменту випуску останньої серії минуло 14 років, і більшість ентузіастів почали створювати свою версію продовження, щоб поділитися нею з іншими гравцями, які не втрачають надій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережі опублікували відео зі смартфоном Nubia X. Варто отмеитть, що девайс отримав цілих два дисплея, а сам корпус виконаний у формі моноблока. Два екрани допоможуть збільшити функціонал смартфона, який, до речі, отримав топові характеристики на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що пакет програм від Microsoft випадково відкрив лазівку для хакерів. Тепер кожен власник ПК на операційці Windows може попрощатися зі своїми даними, так як компанія поки не може вирішити цю вразливість. Варто бути більш обережним при скачуванні файлів з інтернету та отриманих листів.