Роскомнагляд оштрафує Google на півмільйона рублів за невиконання закону про блокування. Ось такий цікавий поворот відбувся у стосунках російської федеральної служби з транснаціональною корпорацією.

Роскомнагляд звинуватив Google в невиконанні російських законів, зокрема федерального закону "Про інформацію". Компанія повинна була протягом 30 днів підключитися до реєстру заборонених ресурсів і почати фільтрувати результати пошуку, виключаючи заборонені сайти з пошукової видачі. Про це йдеться на потралі Роскомнагляду.

За невиконання вимог Роскомнагляд оштрафує Google на суму, яка передбачена, як адміністративна відповідальність - від 500 до 700 тис. рублів, відзначають у відомстві.

У Роскомнагляді підкреслюють, що остаточне рішення про штраф може прийняти лише суд, куди найближчим часом звернеться відомство. При цьому подальші дії будуть залежати від реакції Google.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Рішення прийнято за підсумками сьогоднішньої перевірки. Зараз акт перевірки ми направляємо в компанію Google. У них є певні терміни для того, щоб заперечити на наші перевірочні заходи, надіслати нам свої заперечення", - сказав заступник голови відомства Вадим Суботін.

"Подивимося, що вони нам дадуть відповідь", - додав він.

Як кремлівські пропагандисти зомбують росіян:

Нагадаємо, раніше "Яндекс" відмовився виконувати вимогу Роскомнагляду про видалення піратського контенту з видачі "Яндекс.Відео".

Компанія назвала це порушенням, адже закон про піратство не поширюється на пошуковики. Іншими словами, пошуковик лише виконує пошук заданих запитів користувачів, а не розміщує піратський контент в мережі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Роскомнагляд зібрався блокувати Яндекс.

Також "Знай.ua" писав, що з 16 квітня Роскомнагляд почав обмежувати доступ до популярного месенджера Telegram на території Росії. Причина - месенджер не виконує російські закони, відмовляючись надати ФСБ ключі для дешифрування листування користувачів.