У мережі вже давно ходять чутки про те, що Google відмовляється від операційної системи Android. І черговий тому доказ — недавня презентація смартфонів Pixel 3.

Якщо у 2016-му під час презентації перших Pixel Android згадали не менше 8 разів, то цього разу, вперше за 10 років, жодного разу.

Android вважають малоефективним, тому корпорація планує поступово відмовитися від нього як бренду та продукту.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Операційну систему для годинника Android Wear перейменували в Wear OS, платіжну систему Android Pay — в Google Pay, додаток Android Messages — просто в Messages.

Також триває робота над операційною системою Fuchsia, яка є універсальною та може використовуватися на різних пристроях, від смартфонів до ноутбуків і смарт-колонок. Джерела повідомляють, що приблизно через 5 років вона може замінити Android, Wear OS і Chrome OS.

Раніше ми повідомляли, що аналітик консалтингової фірми Merrill Lynch Global Research Горацій Дідьє впевнений, що є чимало людей, що використовують Android-смартфони, які незадоволені своєю поточною операційною системою і з великим задоволенням переключилися б на iOS. Тепер же він назвав підсумки свого дослідження, які, м'яко кажучи, шокують.

У ході дослідження було опитано більше 32 тисяч користувачів смартфонів всіляких марок, більшість з яких зізналися, що не вирішуються не тільки на зміну платформи, але навіть на зміну бренду. Як виявилося, більшість користувачів не бачать причин змінювати бренд і модель смартфона, так як їх все влаштовує.

Найвідданішими виявилися користувачі Samsung і Huawei, 53 і 54% яких вже неодноразово здобували смартфони цих брендів. Huawei відомі своїми бюджетними смартфонами, а ось Samsung прославилася як головний конкурент Apple.

Нагадаємо, ми повідомляли, скільки Android-юзерів мріють про iPhone.

"Знай.uа" повідомляв про те, що Sony розповіла, наскільки складно працювати з Android.

"Знай.uа" писав, що новий Android 9.0 P зламав смартфони Google.