Американські інженери днями провели шокуючий експеримент із дроном та літаком, зіштовнувши їх на швидкості майже 400 км/год.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на Aviation International News.

У повідомленні йдеться, що вчені з Університету Дейтона зіштовхнули дрон з крилом літака на швидкості 383 км / год.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

У краш-тесті брали участь крило легкомоторного пасажирського літака і одна з найпопулярніших та найпотужніших моделей дронів - DJI Phantom 4. Дослідники розігнали безпілотник до 383 км/год, простіше кажучи, до звичайної швидкості літака малої авіації.

Потім прямо у лікак направили дрон, який повністю увійшов в крило.

У підсумку після вивченням характеру пошкоджень інженери відзначають, що в реальному житті такі пошкодження не привели б до суттєвої втрати льотних якостей. Однак, якби швидкість літака була більшою, зіткнення з дроном могло б привести до авіакатастрофи із падінням літака.

Нагадаємо, літак з повним бортом людей ледь не зіткнувся з дроном.

Про це стало відомо завдяки повідомленню компанії "Jazz", якій належить літак.

Тим не менш, компанія не уточнила, де саме відбулася зустріч двох літальних засобів і як близько один від одного, вони знаходилися, зазначивши лише, що літак в той момент знаходився на висоті 2300 метрів.

Хоча для уникнення зіткнення пілотам літака не довелося змінювати курс, правоохоронні органи були поінформовані про інцидент, оскільки максимальна дозволена для дронів висота польоту в Канаді становить 100 метрів. За порушення цього правила операторам дрона загрожує штраф у 25 тис. доларів та тюремне ув'язнення.


Як писав раніше Знай.ua, у авіаційній держслужбі вирішили порадувати гарною новиною і переглянули обмеження для БПЛА (дронів) до 20 кг.

Тепер максимальна дозволена висота польоту - 120 метрів, а дальність подорожі обмежується тільки "зоною видимості". Про це пише "Інтерфакс".

Користувач Facebook Андрій Гук написав, що основні зміни у правилах використання БПЛА в повітряному просторі України торкнулися максимальної ваги апаратів, призначених для вільного пілотування: граничну вагу встановлено в межах "до 20 кг" (у попередній версії правил – до 2 кг).


Також Знай.ua писав про те, що 27 вересня стало особливим днем для Норвегії, адже в цей день в країні виконали перший запуск ракети Nucleus.