Facebook випустить власний пристрій для відеочату під назвою Portal. Після приголомшливого скандалу Фейсбук довго не наважувався виставляти свої разробки напоказ. І ось нарешті ми готові споглядати нове творіння. Portal буде першим успішно запущеним гаджетом від Facebook.

Пристрій є першою спробою Facebook вийти на ринок споживчої електроніки після шолома Oculus. За чутками, гаджет буде схожий на Echo Show від Amazon, пише Mashable.

Пристрій буде випускатися в двох розмірах екрану і може коштувати близько 300 - 400 доларів. Ці пристрої повинні були бути представлені на конференції Tech F8 у травні, але Facebook після скандалу з Cambridge Analytica на початку цього року, вирішив відкласти презентацію гаджетів Portal.

У зв'язку із зменшенням довіри громадськості до Facebook після цього скандалу, компанія вирішила додати на пристрій апаратну заглушку перед ширококутної відеокамерою Portal.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Як ефективно використовувати Facebook:

Portal як повідомляється, є результатом розробки Facebook Building 8, секретного центру досліджень і розробок для апаратних проектів. Пристрій є частиною планів Facebook по залученню людей до допомогою відеочату на своїй платформі.

Вбудованим асистентом Portal стане Amazon Alexa. Вона буде розповідати новини, виводити на екран рецепти страв, запускати відтворення музики і перегляд відео. Також інтелектуальна система буде відслідковувати переміщення користувача по кімнаті, щоб утримувати його обличчя в кадрі. Гаджет вже давно тестується в будинках співробітників Facebook.

Сподіваємося, це не останній унікальний пристрій який нам презентує Цукерберг. Ми віримо в невичерпний креатив Facebook. Широко вивчивши споживчий попит учасників своєї соцмережі Марк Цукерберг не буде зупинятися на досягнутому і обіцяє регулярно нас дивувати новими гаджетами.

"Знай.иа" про техно: Tap Keyboard: в мережі показали клавіатуру майбутнього.

"Знай.иа" повідомив про Google знову шпигує за вашою поштою.